Tips voor een game computer kopen

< Terug

Een gamer computer kopen is zo gemakkelijk nog niet, er zijn veel elementen waar je rekening mee moet houden. Over het algemeen kun je een kant-en-klare game computer kopen, maar vaak is het voordeliger en slimmer om zelf een computer samen te stellen. Hierdoor kun je alle onderdelen apart kiezen en hem zo in elkaar laten zetten, maar hoe zorg ervoor dat je met een goede game computer eindigt.

game computer kopen

De videokaart

Voor een reguliere pc is de videokaart niet van enorm groot belang, maar voor een game computer kopen is een hoge kwaliteit videokaart essentieel. Vraag dus zeker even na bij het bedrijf waarbij jij jouw computer samenstellen gaat wat zij aanraden en wat elke videokaart te bieden heeft, dit verschilt namelijk. Als je virtual reality wilt gebruiken heb je bijvoorbeeld al een specifieke videokaart nodig.

De processor

Alhoewel de videokaart op nummer 1 staat is ook de processor van belang, deze zorgt ervoor dat het spel goed blijft lopen. Het minimale wat je wilt hebben voor jouw game computer kopen is een Intel Core i5 processor. Ook is quad core over het algemeen beter dan een dual core.

Het werkgeheugen

Als laatste enorm belangrijke onderdeel is het nog het werkgeheugen. Je wilt dan ook een game computer kopen met een werkgeheugen van minimaal 8 GB, als je wilt streamen is 16GB of 32GB bovendien aan te raden. Een groter werkgeheugen geeft de processor de mogelijkheid om meerdere activiteiten tegelijkertijd uit te voeren.

Een game computer kopen is natuurlijk niet compleet zonder het ontwerpen van een mooie kast en een flink beeldscherm (refurbished beeldscherm) kan een goede optie zijn) uit te kiezen, maar dit zijn de drie onderdelen die ervoor gaan zorgen dat jouw games soepel verlopen. Bovendien wil je tijdens het pc samenstellen veel vragen stellen en advies vragen, verkopers weten vaak precies welke onderdelen het beste passen bij welke games. Weet dus ook van tevoren waarvoor jij jouw game computer wilt gaan gebruiken. Als jij hier allemaal rekening mee houdt krijg je sowieso de game computer van jouw dromen en hopelijk voor een redelijke prijs.

Main Menu