Hoe kun jij jouw pc opschonen?

< Terug

Wanneer jouw pc al voor langere tijd niet is opgeschoond dan kan hij slomer worden, het duurt langer om programma’s op te starten en hij werkt niet altijd even soepel. Als je jouw computer sneller maken wilt kan het helpen om de pc opschonen, en hier hebben wij enkele tips voor.

PC opschonen? Controleer eerst of alle updates zijn geïnstalleerd

Wanneer niet alle updates zijn geïnstalleerd dan kan dit betekenen dat de computer slomer is en kun je dus de computer sneller maken door deze updates uit te voeren. Soms zijn belangrijke beveiligingsupdates niet geïnstalleerd, wat ervoor kan zorgen dat virussen de computer slomer maken. Controleer dit dus als eerste, dit kun je vinden in de instellingen bij beveiliging/bijwerken.

Schoonmaakprogramma voor je opschonen pc

Er bestaan verschillende programma’s die je binnen een mum van tijd op je computer hebt staan en waarmee je bestanden kunt analyseren en zo overbodig bestanden van jouw computer kunt verwijderen. Zo heb je cookies op jouw browser opgeslagen die stiekem veel ruimte innemen, met een programma als Ccleaner bijvoorbeeld heb je deze er meteen afgehaald zonder teveel moeite. Ccleaner is bovendien een gratis programma wat je binnen enkele minuten op jouw pc hebt geïnstalleerd.

Computerhulp bij opschonen van je pc

Wanneer geen van de bovenstaande tips iets uit lijkt te halen kan er natuurlijk ook een echt probleem zijn, dan is het waarschijnlijk verstandig om computerhulp in te schakelen. Er zijn verschillende bedrijven die hulp bij computerproblemen leveren en kunnen controleren of er bijvoorbeeld virussen op jouw computer zitten. Met deze hulp bij computerproblemen gaat jouw computer sowieso een stuk sneller werken.

Over het algemeen kun je goed zelf jouw pc opschonen en kunnen er zo al veel problemen voorkomen worden, maar soms is het verstandig om computerhulp in te schakelen. Op die manier weet je zeker dat er geen virussen of andere problemen op jouw pc zitten, en zo ben je er ook van verzekerd dat jouw computer sneller zal worden. Het kost je misschien wat geld, maar dan heb je ook wat.

opschonen pc

Onze andere artikelen kunnen voor jou ook erg interessant zijn:

Main Menu