Hoe kun je zelf jouw computer sneller maken?

< Terug

Wanneer jouw computer wat ouder is dan kunnen er computerproblemen optreden en kan hij dus ook slomer maken, dit is niet prettig om mee te werken. Je wilt dus jouw computer sneller maken, en hier hebben wij enkele tips voor, al kun je natuurlijk altijd bij computer-check.nl kijken als je computerhulp nodig hebt.

computer sneller maken

Computer sneller maken? Gebruik een opschoonprogramma

Jouw computer zal zich vanzelf vullen met nutteloze programma’s en bestanden, dit kan computerproblemen opleveren. Om de computer sneller te maken kun je een speciaal opschoonprogramma installeren wat deze bestanden voor je verwijdert. Dit kost amper moeite maar het kan de computer wel meteen een stuk sneller maken.

Je computer sneller maken? Overbodige programma’s verwijderen

Er staan vast genoeg programma’s op jouw computer die je amper gebruikt, en deze kun je dus zo zonder problemen verwijderen, toch is dit iets waar veel mensen niet aan toe komen. Je kunt gemakkelijk via het menu van jouw computer de lijst met programma’s vinden waar je deze ook kunt verwijderen. Zo kun je niet alleen de computer sneller maken maar heb je ook meteen wat extra geheugen vrij.

Visuele effecten uitzetten

Wanneer dit ingesteld staat dan zal jouw computer veel van zijn snelheid gebruiken om de interface er goed uit te laten zien, maar dit is natuurlijk niet noodzakelijk. Wanneer de computer inderdaad heel sloom loopt. Via de systeeminstellingen kun je naar prestaties waar je dit aan kunt passen. Bij het onderdeel Beste prestaties kun je beter alle grafische effecten uitzetten om de computer sneller te maken.

Dit zijn enkele manier waarop je zelf jouw computer sneller kunt maken maar soms dan werken zelfs deze manieren niet, dan kun je altijd nog naar computer-check.nl. Wij kunnen onze eigen methodes gebruiken om jouw computer sneller te maken wanneer het alleen niet lukt, en natuurlijk leveren we ook computerhulp voor andere computerproblemen. Maar, soms dan is het verwijderen van wat programma’s al genoeg. Dit is natuurlijk erg fijn.

Onze andere artikelen kunnen voor jou ook erg interessant zijn:

Main Menu